Reistips Italie 

Land Italie
Hoofdstad Rome
Oppervlakte 302.000 km2
Inwoners 60 miljoen
Godsdienst Rooms Katholieken 80%
Reisdocumenten Voor reizen naar Italie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Tijd

Er is geen tijdsverschil met Italie.

Gezondheid

In Italie heeft men een uitstekende medische zorg, overal zijn moderne ziekenhuizen. Apotheken zijn over het hele land gevestigd en op zondag is er een wissseldienst. Uw hotel of vakantiecomplex heeft de gegevens over de zondagdiensten.
Zorgt u er in ieder geval voor dat uw reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maag- en darmstoornissen, aspirines, muggenwerende creme of tonic en de medicijnen die door uw arts zijn voorgeschreven (neem een recept in het Latijn mee!).

Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij verwittigen zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

Geld

Banken zijn over het algemeen geopend van 8.30 uur tot 13.30 uur van maandag t/m vrijdag. Sommige banken in de toeristische gebieden zijn wat langer geopend. Bij een aantal banken vindt u pinautomaten. Vraag uw eigen bank naar de mogelijkheden, zij hebben de aktuele informatie.
Credit Cards worden door bijna alle hotels en restaurants geaccepteerd, ook bij de Italiaanse middenstand kunt u op veel plaatsen met de belangrijkse creditcards terecht.

Diversen

De winkels zijn over het algemeen geopend van 08.30 uur tot 12.30 uur/13.00 uur en van 17.00 uur tot 19.30 uur. In de toeristische plaatsen blijven winkels vaak langer open, afhankelijk van de drukte en de tijd van het jaar. Bijna iedere plaats heeft zijn eigen wekelijkse markt, de winkels zijn meestal 1 middag per week gesloten.
Het voltage in Italie is 220 Volt. U heeft een adapter nodig met platte stekers.

Luxe-camperen

Willekeurige blogs