Verzorgingstypes

Bij een hotel heb je de keuze om je overnachting(en) uit te breiden met andere vormen van service. Een van deze service is het type verzorging waar je wenst gebruik van te maken. Deze verzorging heeft betrekking op het betrekken van voeding bij je verblijf. In dit artikel staan we stil bij de mogelijkheden die er zoal zijn op het gebied van verzorging.

Logies

Logies is de standaard verzorging die je als bezoeker hebt zodra je een hotelovernachting boekt. Bij deze vorm van verzorging heb je uitsluitend de overnachting voor de verblijfsduur. Je hebt hier wel recht op alle servicemogelijkheden die het hotel biedt. Alleen al in Nederland zijn er bijna 3000 hotelaanbieders die logies verstrekken. Logies variëren van zogeheten backpack hotels tot Airbnb en 5-sterren hotels.

Logies en ontbijt

Logies en ontbijt is de uitgebreide versie van logies. Zoals de naam al doet vermoeden wordt deze vorm van verzorging uitgebreid met de mogelijkheid tot ontbijt. Dit ontbijt vindt dagelijks op vaste tijden plaats. Bij veel hotels dien je binnen deze tijd deel te nemen aan het ontbijt. Buiten deze tijden is het niet mogelijk om het ontbijt waarvoor betaald is te nuttigen. Verder is dit verzorgingstype geheel hetzelfde als logies.

Halfpension

Een andere mogelijkheid op het gebied van verzorging waarvoor gekozen kan worden is het halfpension. Bij dit type verzorging heb je de beschikking over een overnachting in combinatie met ontbijt en diner. Net zoals bij logies en ontbijt zal zowel het ontbijt als diner dagelijks binnen bepaalde uren plaatsvinden. Tijdens deze uren dien je dus zowel het ontbijt als diner te nuttigen.

Volpension

Bovenstaand verzorgingstype is de uitgebreide versie van het halfpension. Het volpension beschikt echter naast een overnachting, ontbijt en diner ook nog over lunch. Ook de lunch dient in de meeste gevallen binnen bepaalde tijden genuttigd te worden.

All inclusive

Dit verzorgingstype biedt op het gebied van verzorging de meeste mogelijkheden. Zo kun je wanneer je beschikt over all inclusive gebruikmaken van zowel de overnachting, het ontbijt, de lunch, het diner, drankjes en alle andere faciliteiten. Zaken als het ontbijt, de lunch en diner vinden hier doorgaans dagelijks op vaste tijdstippen plaats. Drankjes kunnen normaal tot een bepaalde tijd gedurende de hele dag besteld worden. Met name in vakantieplaatsen en grote resorts is dit verzorgingstype enorm populair. Dit vanwege het gemak en ook het besparen van de kosten.

Luxe-camperen

Willekeurige blogs