Hotelketens

Tot een hotelketen behoren bedrijven die beschikken over meerdere hotels onder één en dezelfde naam. Naast de naam delen deze ketens vaak dezelfde kernwaardes en ook zaken als uitstraling, logo en bedrijfskleding zijn geheel hetzelfde. Met name op financieel gebied brengt het werken in een keten voordelen met zich mee. Zo kunnen zaken als het meubilair, verlichting en kleding in grotere mate worden ingekocht. Het in grotere mate inkopen zorgt ervoor dat er ook voordeliger ingekocht kan worden. Een ander voordeel van een hotelketen is de bekendheid. Wanneer je beschikt over een goede naam zul je meer reservering kunnen genereren.

Beoordelingen

Zoals reeds kort besproken is de bekendheid van een hotelketen uiterst belangrijk. Wanneer een hotelketen over grote bekendheid beschikt zal het hotel naar verwachting ook goed bezocht zijn. Een onderdeel dat van groot belang is voor een goede bekendheid zijn de beoordelingen die mensen achterlaten over een hotel. Online zijn er diverse websites die beschikken over hotels overal ter wereld. Tegenwoordig kunnen bezoekers dus vrijwel alles over een hotel te weten komen alvorens ze een reservering plaatsen. Het is daarom van belang om te beschikken over een goede (online) beoordeling. Op deze manier zullen ketens mensen naar hun hotels kunnen blijven genereren.

Ketens in alle soorten en maten

Niet alleen hotels heb je in alle soorten en maten. Ook ketens beschikken over het nodige onderscheid dat onderling gemaakt kan worden. Enkele veelvoorkomende soorten van hotelketens zijn:

 • Low budget
  Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze hotels relatief voordelig en vrij simpel.
 • Mid budget
  Deze hotels beschikken over meer luxe en faciliteiten dan de Low budget hotels.
 • Business
  Dit zijn relatief prijzige hotels met goede service en talloze faciliteiten waar gebruik van gemaakt kan worden.
 • Vakantie / Resorts
  Deze vorm van hotels richten zich met name op vakantiegangers en zijn doorgaans gelegen op toeristische hotspots.

Overweeg vooraf jouw situatie en mogelijkheden voordat je besluit voor een bepaalde hotelketen te gaan.

Luxe-camperen